Cara Langgan Netflix dan Harga Sebulan

0 301

Ini cara langgan Netflix Malaysia dan saya serta kan sekali berapa harga netflix sebulan untuk tahun 2023. Bagi saya, Netflix lebih banyak memberikan filem / drama / series yang baik berbanding dengan platform streaming yang lain. Ada series yang khas untuk Netflix sahaja, dan tiada di terbit kan di mana-mana platform lain.

Cuma saya nak nasihat kan, elakkan dari melanggan / beli akaun Netflix murah di online platform kerana , kebiasaan nya, akaun sharing seperti ni tak tahan lama. Sekejap sahaja akan di ban oleh Netflix sendiri. Atau ada juga kes yang admin scam bila dia tukar password dan jual pula akaun tu ke orang lain. So, sila berhati-hati. Jika nak guna akaun sharing yang lebih baik, umur akaun stabil serta kalis dari kena ban, saya kongsi kan dalam artikel di bawah.

Jangan bimbang, saya dah buat cara sharing tu dengan kenalan saya lebih kurang 2 tahun dah , dan akaun saya masih kekal dan boleh di akses sehingga ke hari ni. Jadi, kalau anda rasa macam mahal kalau bayar sorang-sorang, apa kata kongsi kan dengan kawan-kawan anda. Yang penting, kawan anda tu jenis di percayai, buka jenis bayar sekali, tapi nak tengok sampai setahun. Anda sebagai admin group tu kena tegas ok. Jika ada member yang liat nak bayar sebelum tamat tempoh sharing, jangan ragu-ragu, signout semua device sekaligus & tukar ke password baru.

Okay, dah tahu cara nak sharing account tanpa kena ban, jom saya tunjukkan pula cara langgan Netflix Malaysia serta berapa harga Netflix sebulan.

Cara Langgan Netflix Malaysia dan Berapa Harga Netflix Sebulan

Kita mula kan terlebih dahulu dengan berapa harga Netflix sebulan ya. Harga mungkin akan berubah dari masa ke semasa. Jadi, anda boleh terus refer latest price di : https://help.netflix.com/en/node/24926

harga netflix sebulan untuk malaysia

 

Ikut harga dalam MYR, harga paling murah adalah RM17 sebulan, tetapi untuk satu device sahaja serta tak boleh tengok cerita dalam kualiti High Defination (HD). Untuk pakej paling best adalah ‘Premium’ sebab menawarkan lebih banyak fungsi yang best serta bleh tengok cerita kegemaran anda dalam Ultra HD. Lebih jelas serta mantap. Macam dalam sharing tadi, ambil pakej Premium & share dengan lagi 3 kawan-kawan anda.

 

So, dah tahu harga sebulan, jom kita tengok cara langgan Netflix Malaysia pula.

cara langgan netflix malaysia 2023

Follow cara langgan Netflix di bawah :

  1. Masuk ke bahagian Sign Up Netflix ini : https://www.netflix.com/signup
  2. Pilih pelan yang anda minat dan sesuai dengan bajet bulanan anda.
  3. Masukkan email dan password anda
  4. Selesai kan pembayaran dengan masukkan details kad debit / kad kredit anda.
  5. Selesai. Selamat menonton filem & series kegemaran anda.

Proses sign up akaun Netflix ini boleh di buat di pelbagai platform iaitu Android / IOS smartphone, laptop/PC /Tablet seperti iPad atau Set Up Box. Namun, lebih mudah untuk anda sign up akaun menggunakan browser / laptop /PC terlebih dahulu kemudian di login aplikasi smartphone / tablet anda.

 

Jadi mudah je kan cara langgan Netflix Malaysia ? Tak banyak step, janji anda ada bajet untuk buat bayaran bulanan anda.

Leave A Reply

Your email address will not be published.