Rahsia Terbaharu Jimat Kos Penghantaran Shopee

0 752

Kupon Free Shipping Shopee makin kurang ? Memang betul. Namun masih ada cara jimat kos penghantaran Shopee untuk 2022 ni. Kami bongkar kan rahsia nya di bawah supaya anda masih boleh berjimat berbanding membayar penuh kos penghantaran item anda. cara ini terpakai untuk semua kurier yang Shopee gunakan. 

Namun, terus terang,  ia bukan lah 100% percuma sepenuh nya, tetapi anda perlu membayar hanya kos paling terendah untuk dapatkan penjimatan terbesar. Takpe, saya akan tunjukkan cara nya di bawah dan bagaimana anda boleh rasa kan penjimatan bila gunakan cara yang saya akan tunjukkan di bawah.

BAGAIMANA ANDA BOLEH JIMAT KOS PENGHANTARAN SHOPEE PADA TAHUN 2021 INI ?

shopee super saving pass
Picture from Shopee Malaysia.

 

Shopee telah memperkenalkan kupon yang di nama kan sebagai ” Shopee Saving Pass ” yang di keluarkan & di jual sendiri oleh pihak Shopee. Seperti yang saya kata kan tadi, ia bukan seperti konsep Free Shipping yang mana Shopee akan tanggung kos shipping 100%  , tetapi ini lebih pada Saving Shipping Cost di mana pelanggan perlu tanggung sedikit kos untuk dapatkan potongan harga shipping semasa checkout nanti .  Jadi kena faham kan di situ yer. Kena bayar sikit lah bossku :-), tetapi bagi pandangan saya, ia sangat berbaloi berbanding anda tidak gunakan pass / voucher shipping ini.

 

Jadi berapa harga pass / voucher ni ?

 

RM3 sahaja.. Yes. Murah sangat, modal RM3 , tetapi Shopee akan bagi potongan harga shipping sehingga berjumlah RM15. Tetapi , jangan terkejut bila korang bukak link untuk beli pass ini , tetapi harga nya adalah RM15 , bukan RM3 . Ehhh..scam ke ni ? 

 

Bukan scam, tetapi pihak Shopee hanya akan release voucher ini untuk di beli pada satu-satu tempoh sahaja, bukan sepanjang masa yer. Jadi, anda perlu baca penuh decsription bila pass ini akan start di jual dengan harga promosi RM3. Shopee sendiri yang perkenalkan pass ini sebagai salah satu cara jimat kos penghantaran Shopee anda. 

 

Okay..Okay.. Macam mana nak beli saving pass ni ?

  1. Anda perlu search ” Shopee Saving Pass ” apps Shopee anda atau boleh terus klik pada link ini :  Official Saving Pass Store – ShopeeMall
  2. Anda akan dapat lihat ada Mall ini menjual Shopee Saving Pass seperti di bawah. Pastikan anda beli dari link rasmi yer. 

jimat kos penghantaran shopee dengan saving pass

Case Study : –

Seperti yang saya kata kan tadi, harga sekarang adalah RM15 kan, jadi, seperti dalam tittle pada voucher ini, anda hanya boleh start beli & guna kupon ini bermula pada 29/July ~ 4/August/2021. Dan harga RM3 promosi ini juga, anda hanya boleh beli bermula 29/July pada 12AM. Namun, biasa nya voucher ini sangat laku keras, jadi cepat habis. Anda perlu beli secepat mungkin yer.

 

So, bila dah bukak offer nanti, anda boleh beli macam biasa. 

Apa yang anda akan dapat selepas beli RM3 saving pass ini ?

 

Anda akan dapat 3 keping Shipping Voucher untuk anda claim & guna iaitu 2X Free Shipping Voucher + 1X Cash Voucher yang anda boleh guna semasa proses checkout order anda. Jadi anda sebenar nya hanya bayar RM1 sahaja untuk shipping satu order anda. Ini yang saya kata kan anda dapat jimat banyak lah dekat sini kan. bayar Rm15 kos shipping biasa ataupun RM1 sahaja untuk penghantaran item anda ? Pilih mana yang anda rasa lebih jimat.

Kesimpulan nya, untuk anda yang nak jimat kos penghantaran Shopee anda, atau kupon Free Shipping anda dah habis dah, boleh dapatkan Saving Shipping Voucher seperti yang saya terangkan di atas. 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.