fbpx

Payment Gateway Malaysia Paling Senang

12 87

Jika anda sedang mencari payment gateway untuk website anda, saya sangat sarankan anda menggunakan Senangpay . Yer lah..nama pun Senangpay, jadi, payment gateway malaysia ini adalah paling senang, murah, mudah dan selamat. Saya adalah antara ribuan pengguna Senangpay untuk blog sifupowerbank.com saya. Ia memudahkan untuk pembeli power bank untuk membuat pembayaran sama ada melalui FPX (akaun simpanan) atau Kad Debit / Kad Kredit.

Jadi, tugas kita adalah nak bagi orang lebih senang semasa membuat pembayaran mereka.Mereka senang , hati kita lagi banyak senang..hehe

payment gateway malaysia senangpay

payment-gateway-footer

Jika sebelum ni, saya hanya gunakan kaedah pembayaran secara manual iaitu secara bank in atau online transfer (pelanggan terpaksa buka browser lain untuk pembayaran) dan ini amat leceh kerana perlu buka website bank mereka , copy paste no akaun , dan tiada notifokasi yang berkaitan dengan order form. Memang leceh…

Jadi, atas nasihat dari rakan saya, dia syor kan saya untuk guna Senangpay di website saya..

Dan sekarang, kerja saya menjadi lebih mudah untuk setiap tempahan yang saya terima di website. Pelanggan boleh terus terus membuat pembayaran dalam page yang sama dan terus menerima notifikasi tempahan dengan lebih cepat dari biasa tanpa perlu email atau hantar SMS kepada saya seperti sebelum ini.

Dalam SenangPay guna anda boleh membuat page pembayaran khas untuk sesuatu produk anda.  Create satu produk dan anda boleh menjual terus ke Facebook / Whatsapp anda. Jika anda pelanggan anda nak buat tempahan, anda hanya perlu share link pembayaran page tersebut .

payment gateway malaysia senangpay form

Banyak lagi kelebihan Senangpay . Jadi, dengan senang hati nya , daftar Payment Gateway anda hari ini di :- SenangPay-Daftar

Ada terdapat beberapa lagi payment gateway Malaysia seperti iPay88 , MolPay,E-Pay dan lain-lain lagi. Tetapi, setiap servis dari mereka ada berlainan cas dan kelebihan masing-masing.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

12 Comments
  1. Afif Rayyan says

    Saya pun guna senangpay kat website e-commerce sye dlu.. memang bagus dan recommended sgt2

    1. MdAzlan says

      Yup.Betul.Sangat recommended. Sekarang tuan guna payment gateway yg mana ?

  2. faizal says

    Perkongsian menarik..terima kasih

  3. zik says

    biasa pakai paypal..

    1. MdAzlan says

      Boleh juga..Cuma kebanyakkan orang Malaysia kurang mesra pakai Paypal.hehe

  4. Muhamad Naim says

    Senang pay guna https tak tuan?

    1. MdAzlan says

      Yes.Mereka guna https pada domain mereka untuk customer mereka.

      Jika tuan layari website Senangpay sekarang, ia hanya akan display as http://senangpay.my/
      Tetapi, untuk akses customer mereka, mereka menggunakan https:// (saya salah seorg pelanggan SenangPay). Sgt senang.hehe

  5. Ikhwan says

    Dari segi payment terus masuk ke akaun kita atau perlu collect kemudian dgn senangpay?

    1. MdAzlan says

      Payment akan masuk ke SenangPay terlebih dahulu. Then, pihak SenangPay akan transfer ke akaun tuan pada hari Rabu & Jumaat setiap minggu.
      Namun, dengan syarat, amaun terkumpul RM100 ke atas baru di transfer. Jika bawah RM100, duit tidak akan di transfer sehingga cukup amaun minimum RM100.

      Terima kasih atas komen tuan.

  6. JebengOtai™ says

    senangpay ada plugin woocommerce…berbanding dgn ipay..kalo x silap sy…huhu

    1. MdAzlan says

      Yes.Betul tuan . Ada plugin untuk Woocommerce. Saya pun gunakan plugin di blog saya . 🙂 Very recomended .

  7. Arman says

    Bagus review ni. Meyakinkan. Penulisan pun agak jelas dan terang. Terima kasih.

Leave A Reply

Your email address will not be published.