Jika anda sedang mencari payment gateway untuk website anda, saya sangat sarankan anda menggunakan Senangpay . Yer lah..nama pun Senangpay, jadi, payment gateway malaysia ini adalah paling senang, murah, mudah dan selamat. Saya adalah antara ribuan pengguna Senangpay untuk blog sifupowerbank.com saya. Ia memudahkan untuk pembeli power bank untuk membuat pembayaran sama ada melalui FPX (akaun simpanan) atau Kad Debit / Kad Kredit.

Jadi, tugas kita adalah nak bagi orang lebih senang semasa membuat pembayaran mereka.Mereka senang , hati kita lagi banyak senang..hehe

payment gateway malaysia senangpay

payment-gateway-footer

Jika sebelum ni, saya hanya gunakan kaedah pembayaran secara manual iaitu secara bank in atau online transfer (pelanggan terpaksa buka browser lain untuk pembayaran) dan ini amat leceh kerana perlu buka website bank mereka , copy paste no akaun , dan tiada notifokasi yang berkaitan dengan order form. Memang leceh…

Jadi, atas nasihat dari rakan saya, dia syor kan saya untuk guna Senangpay di website saya..

Dan sekarang, kerja saya menjadi lebih mudah untuk setiap tempahan yang saya terima di website. Pelanggan boleh terus terus membuat pembayaran dalam page yang sama dan terus menerima notifikasi tempahan dengan lebih cepat dari biasa tanpa perlu email atau hantar SMS kepada saya seperti sebelum ini.

Dalam SenangPay guna anda boleh membuat page pembayaran khas untuk sesuatu produk anda.  Create satu produk dan anda boleh menjual terus ke Facebook / Whatsapp anda. Jika anda pelanggan anda nak buat tempahan, anda hanya perlu share link pembayaran page tersebut .

payment gateway malaysia senangpay form

Banyak lagi kelebihan Senangpay . Jadi, dengan senang hati nya , daftar Payment Gateway anda hari ini di :- SenangPay-Daftar

Ada terdapat beberapa lagi payment gateway Malaysia seperti iPay88 , MolPay,E-Pay dan lain-lain lagi. Tetapi, setiap servis dari mereka ada berlainan cas dan kelebihan masing-masing.

12 thoughts on “Payment Gateway Malaysia Paling Senang”

    1. Yes.Mereka guna https pada domain mereka untuk customer mereka.

      Jika tuan layari website Senangpay sekarang, ia hanya akan display as http://senangpay.my/
      Tetapi, untuk akses customer mereka, mereka menggunakan https:// (saya salah seorg pelanggan SenangPay). Sgt senang.hehe

    1. Payment akan masuk ke SenangPay terlebih dahulu. Then, pihak SenangPay akan transfer ke akaun tuan pada hari Rabu & Jumaat setiap minggu.
      Namun, dengan syarat, amaun terkumpul RM100 ke atas baru di transfer. Jika bawah RM100, duit tidak akan di transfer sehingga cukup amaun minimum RM100.

      Terima kasih atas komen tuan.

    1. Yes.Betul tuan . Ada plugin untuk Woocommerce. Saya pun gunakan plugin di blog saya . 🙂 Very recomended .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *