fbpx

Mula kan Bisnes Delivery Makanan Sepanjang PKP

0 0

Sepanjang PKP, perkhidmatan delivery makanan sangat mendapat perhatian dan mendapat permintaan sangat tinggi. Lalu wujud nya lambakan group Whatsapp untuk perkhidmatan perkhidamatan makanan sampai ke depan rumah kita. Hanya perlu order apa makanan yang kita nak, dalam 12-20 minit, makanan tersebut akan sampai depan pintu. Mudahkan ? Cuma sedia kan duit yang mencukupi lah.

Selain Grab atau Foodpanda, perkhidmatan delivery makanan oleh peniaga yang dari rumah  juga semakin meriah. Peniaga yang terkesan dengan penutupan kedai, akan mengambil inisiatif untuk membuat khidmat delivery ke rumah . Namun, harga juga ada yang tinggi dari biasa. Ada juga yang lebih murah terutama jika anda order pada kuantiti makanan yang banyak. Jadi pada anda yang ada bakat memasak tu, boleh lah buat satu bisnes makanan serta perhantaran makanan secara partime. Tapi, macam mana nak start biness tu ?

 

Cara Mulakan Bisnes Delivery Makanan Sepanjang Musim PKP

 

Bisness Delivery Makanan Dari Rumah

Khas untuk anda yang serius untuk memulakan bisnes delivery makanan dari rumah sepanjang PKP ini atau masa akan datang, saya cadangkan anda untuk belajar dari owner ebook Bisnes Makanan Delivery ini. Buku ini di tulis berdasarkan pengalaman beliau sendiri dalam mengendalikan perniagaan berasaskan makanan dari rumah sahaja. Bermula dari sedikit tempahan, alhamdulillah, ketika buku tersebut di tulis, beliau menjana pendapatan sehingga RM200 sehari pada hujung minggu. Baik lah kan ? Anda masak di rumah, buka order sama ada di group Whatsapp atau di media sosial anda, dan pelanggan akan terus order pada anda.

Namun, ada cabaran untuk mulakan perniagaan ni. Ini memang biasa. Antara nya adalah:

  • Macam mana nak dapatkan pelanggan ? Nanti dah masak banyak-banyak, tetapi takda order macam mana?
  • Macam mana nak buat iklan ? Takkan nak tunggu saje mesej masuk.
  • Nak buat atau paparkan iklan kat mana supaya pelanggan tahu kita ada buat delivery makanan ni.
  • Bila ada order, nak kira macam mana? Cas delivery berapa ? Berapa harga makanan yang patut di cas pada pelanggan ?
  • Rasa nya pukul berapa perlu start masak ? Kalau lambat nanti, customer cancel order pulak.

Banyak lagi soalan yang dalam fikiran anda kan.. Ya.. Itu lah cabaran nya, susah dahulu, senang kamudian.

Sebab itu lah, penulis ebook ini yang mempunyai pengalaman luas dalam bidang ini memberikan ilmu beliau untuk kita belajar serta praktik kan. Apa yang anda akan belajar dari e-book ini ?

  1. 5 Persediaan Sebelum Mula Bisnes
  2. Kaedah-kaedah Jualan!
  3. Cara Pembungkusan
  4. Panduan Kira Kos & Keuntungan!
  5. Bagaimana Nak Mula?
  6. Panduan Bina Database Pelanggan Guna Whatsapp!
  7. Strategi Pantas Bina List 100 Pelanggan Pertama!
  8. Cara & Time Buat Iklan!
  9. Cabaran & Rintangan

Bagi saya, e-book ini adalah “shortcut” apabila anda hendak bermula pernigaan ini. Penulis akan share dengan lebih details pada setiap point yang akan membuatkan anda lebih mudah faham serta mampu bertindak cepat untuk mulakan bisnes ini. Jadi, anda tak perlu lah untuk mencuba-cuba, try sendiri, atau nak buat ikut cara sendiri jika anda memang ZERO dalam bidang ni. Terus dapatkan e-book ini di bawah untuk mula belajar dan terus apply secepat mungkin. Insyallah, risiko kerugian akan rendah, berbanding anda buat cubaan sendiri.

Dapatkan e-book bisnes penghantaran makanan di sini :

Ini contoh pelanggan beliaun yang sudah cuba praktik kan step dalam ebook ini :

Penghantaran Makanan Pkp
Gambar dari web ebook bisnesmakandelivery.com

Berapa pelaburan yang anda perlu keluarkan ?

Hanya RM30 sahaja.. Betul.Hanya RM30 sahaja , dan penulis akan serta kan BONUS 4 Resepi yang anda boleh gunakan untuk tambah menu anda nanti. Murahkan ? Dengan hanya modal RM30, anda sudah boleh membina perniagaan anda terus dari rumah. Mungkin, ada rezeki anda, saya doakan anda dapat keuntungan sehinggan RM3000 sebulan hasil dari pernigaan anda nanti..Aminn.

Jom, kepada anda yang terkesan dengan masalah perkerjaan sepanjang PKP ini, atau maaf , anda di buang kerja, di harap dengan cara ini anda dapat menjana pendapatan bagi menampung keperlan diri dan keluarga anda.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.