fbpx

Tips & Cara

Home » Tips & Cara

Cara Renew SSM di BSN

Cara Renew SSM di BSN . Semua peniaga di Malaysia di wajibkan mempunyai sijil pendaftaran perniagaan melalui Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) sebelum memulakan sesuatu perniagaan sama ada perniagaan secara offline (kedai, bengkel, stor dan lain-lain) ataupun online (Facebook, website, Instagram dan lain-lain). Ini adalah untuk memastikan syarikat yang berdaftar ini …

Cara Renew SSM di BSN Read More »

Software Screen Recorder Percuma untuk PC Laptop

Software Screen Recorder Percuma untuk PC Laptop. Bagi seorang usahawan yang menjalankan perniagaan berasaskan training / seminar / anda seorang boss yang mempunyai ramai agent di bawah anda, pastinya anda amat memerlukan sebuah software screen recorder untuk memberikan latihan /update terkini secara terus ke staff/agent anda sama ada melalui online / …

Software Screen Recorder Percuma untuk PC Laptop Read More »

Cara Nak Tahu Powerbank Xiaomi Original atau Tiruan

Power bank Xiaomi sangat terkenal dan sangat laku laris sehingga 55 Juta unit terjual seluruh dunia setakat ini. Namun, itu adalah lah angka rasmi berdasarkan jualan melalui wakil SAH / laman jualan online Xiaomi. Tetapi bagaimana pula dengan power bank tiruan Xiaomi? Seperti kita tahu,terdapat banyak powerbank Xiaomi yang tiruan bebas …

Cara Nak Tahu Powerbank Xiaomi Original atau Tiruan Read More »

9 Cara Buat Invoice Online Percuma & Profesional

9 Cara Buat Invoice Percuma & Profesional. Bagi anda peniaga , tak kiralah kecil atau besar skala perniagaan anda, invois antara dokumen yang amat penting untuk rekod perniagaan anda. Ia juga akan berguna semasa audit atau semakan akaun perniagaan anda. Image Source : imprentaonline24.es Namun, bagi peniaga kecil / online, kebanyakkan …

9 Cara Buat Invoice Online Percuma & Profesional Read More »

tips-pelajar-cemerlang

Tips Pelajar Cemerlang Simple Tapi Berkesan

Tips Pelajar Cemerlang. Semua oarang yang bergelar pelajar mendambakan tittle “Pelajar Cemerlang”. Tak kira lah korang tu pelajar sekolah rendah, sekolah menengah mahupun pelajar universiti , cemerlang itu pasti ada dalam kotak minda korang.. Lagi lah cemerlang itu adalah harapan ibu bapa korang jugak kan.. Saya tak lah cemerlang dalam …

Tips Pelajar Cemerlang Simple Tapi Berkesan Read More »

” Sesiapa yang bertaqwa kepada Allah (dengan mengerjakan suruhan-Nya & meninggalkan larangan-Nya) ,nescaya akan di beri kan nya kelapangan (jalan keluar dari segala perkara yang menyusahkan” – Ayat 2 Surah At-Talaq

Scroll to Top