Cara Translate Perkataan Cina Paling Berkesan

0 344

Buat anda yang selalu berurusan dalam membeli barang secara borong di Toaboa ,pasti nya anda akan menghadapi masalah apabila berkomunikasi dengan penjual di sana .

Ibarat ayam dan itik bercakap ..

Anda maksud kan lain,tetapi penjual baca lain ..Agak sukar nak faham kan..hehe .Last-last, anda juga yang pening apa yang penjual anda cakapkan .

 

Saya selalu alami perkara sebegitu dan amat memahami kekusutan anda.

Alhamdulillah, saya ada jumpa satu Cara Translate Perkataan Cina dengan lebih berkesan dan tersusun. Tetapi, ia tidak lah 100% sama seperti di susunan dalam kamus dewan,namun anda masih boleh memahami dengan lebih mudah.

Saya ambil contoh dengan ayat dari penjual Toaboa yang saya berkomunikasi dengan beliau :

 

不是的亲,由于我们发货快递重量及费用限制,一般都是一个包裹控制在3kg以内

 

Mari kita translate kan ayat penjual ini dengan menggunakan 2 cara iaitu :

 

Cara 1 – Google Translate :-

Ini adalah cara yang biasa di guna kan oleh kebanyakkan orang dan ia sememang nya salah satu cara popular untuk translate sesuatu bahasa ke bahasa yang lain . Google Translate mempunyai hampir keseluruhan bahasa di dunia .

 

Cara 2 – Iciba.com 

Salah satu cara translate perkataan cina yang boleh anda guna kan dan lebih berkesan adalah menggunakan laman web www.iciba.com . Ia adalah satu laman web berhasa cina sepenuh nya, namun anda boleh translate ke bahasa inggeris apabila anda menggunakan Google Chrome .

Anda hanya perlu “copy” ayat berbahasa cina dan terus “paste” ke dalam kotak berwarna hijau dan ia akan automatik translate ayat tersebut.

 

Jadi, anda lihat dan faham kan , antara ke dua-dua hasil translate mengguna kan Google Translate dan Iciba.com, mana satu kah yang anda lebih faham dari segi susunan ayat nya ?

Bagi saya, sudah tentu lah ayat yang di translate dari iciba.com

Selepas ini, anda akan lebih mudah memahami setiap ayat dari penjual di Taoboa , 1688 atau mana-mana website jualan dalam bahasa cina .

Semoga anda terus berjaya dan di murahkan rezeki dalam aktiviti seharian anda.

P/S – Apa itu Toaboa ? Ia adalah laman web terbaik untuk membeli barangan secara terus dari China dengan harga lebih murah dan design lebih terkini . Sesuai untuk membeli untuk diri sendiri atau kegunaan keluarga, atau untuk mendapatkan stok untuk perniagaan anda. Serius murah barang nya . Tetapi, ada cara untuk membeli barangan dari sana >> Cara Beli Barang di Taoboa Dengan Betul .

Leave A Reply

Your email address will not be published.