Cara Dapat Kupon Free Shipping Lazada Lebih Jimat

0 50

Anda kaki shopping online ? Ini cara claim atau dapatkan kupon Free Shipping Lazada supaya anda boleh lebih jimatkan duit anda. Dah makin ramai yang beralih ke Lazada sejak Shopee buat hal sebelum ini dengan limitkan kupon free shipping mereka. Jadi, Lazada bab penghantaran percuma ni adalah juara setakat 2021 ini. hehe..

Namun masih ada juga pengguna kan tak kisah dengan issue kos shipping di Shopee, sebab memang betul, shopping online di Shopee lebih mudah dan jika pandai claim pelbagai kupon serta coin, memang lebih dapat banyak kelebihan berbanding di Lazada. Namun, jika anda jarang-jarang shopping online atau hanya beli time sales sahaja, Lazada lebih baik sebab Lazada memberi kupon pengahntaran percuma tu setiap hari.. Yer..Setiap hari boleh claim kupon tu. Ada juga orang kata, harga barang di Lazada lebih mahal, namun sebagai pengguna yang bijak & pintar, anda boleh bandingkan harga serta kelebihan di antara Shopee & Lazada. Tak perlu iktu cakap orang yer 🙂 

Artikel berkaitan :

Okay, jom saya tunjukkan bagaimana anda boleh berjimat di Lazada .

Cara Claim Tebus Kupon Free Shipping Lazada Untuk Penjimatan Lebih Hebat

lzd free
Picture by Lazada Seller Centre Malaysia

 

Bila ada icon lori seperti di atas, anda akan dapat diskaun untuk kos penghantaran anda. Bagaimana cara nak cari & claim coupun ini ? 

  1. Anda perlu ke hompage Lazada Malaysia. Anda akan dapat lihat ada ikon lori berwarna hijau. Klik pada ikon lori tersebut. 

lazada malaysia 2021 homepage

 

2. Anda akan di bawa ke bahagian Free Shipping tab seperti di bawah. Jadi, tugas anda hanya lah klik pada “Collect” tersebut. Selesai. Anda boleh gunakan voucher anda untuk beli barang kegemaran anda. Biasa nya, Lazada akan beri banyak voucher pada bakal customer mereka, memang puas hati bab shipping di Lazada. Kira nya mewah lah ..hehe.

cara claim dapatkan kupon free shipping lazada malaysia 2021

 

Cuma untuk anda yang baru nak membeli di Lazada , konsep kupon ini di gunakan bukan lah macam Shopee. Anda tidak boleh pilih sendiri anda nak guna kupon yang masa satu kerana, Lazada sistem akan auto apply kupon Free Shipping Lazada anda semasa process checkout. Kadang, jika seller tidak join any shipping program under Lazada, anda masih perlu bayar kos shipping walaupun anda ada banyak kupon yang belum di gunakan. Jadi, itu memang antara yang kurang best lah bab shipping di Lazada.

Untuk anda yang concern berkenaan kurier akan yang akan anda dapat, anda tidak boleh pilih akan kurier yang Lazada akan beri pada anda. Ia sama seperti Shopee untuk 2021 yang dah tak boleh pilih kurier kegemaran anda. Sebenar nya, Lazada yang start dulu tak boleh pilih kurier, dah lama dah cuma tahun 2021 ini sahaja Shopee ikut jejak langkah Lazada.

So, boleh korang kongsikan, sekarang ni korang lebih selesa dan banyak shopping di Lazada atau Shopee ? 

Kongsikan dengan saya di ruangan komen di bawah.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.